σολωμος

σολωμος
......................................................................................"Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη"
...σελίδες των συντακτών της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"...

~

...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - Translate

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ - ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ «Ο αγώνας όσων συμμετέχουν σε στάση πληρωμών σύμφωνα με το σύνταγμα συνεχίζεται. Το κράτος ήδη έχει χάσει 90 δις από ανεξόφλητα χρέη.»

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η "δημοσιογραφία της παραπληροφόρησης και της αποχαύνωσης των πολιτών"




Δεν υπάρχει μόνο η σαπίλα του Συστήματος, δεν υπάρχει μόνο η "πρόθυμη και παραδομένη στην υπηρεσία των συμφερόντων δημοσιογραφία", η "δημοσιογραφία της παραπληροφόρησης και της αποχαύνωσης των πολιτών", υπάρχει και η δημοσιογραφία που στέκεται όρθια, και η δημοσιογραφία αυτή ζητά απ' όσους είναι σ' αυτήν ταγμένοι, να 'χουν τόλμη κι αρετή και δύναμη ψυχής μεγάλη, ν' αντέχουν και να ξεπερνούν με καθαρό μυαλό κάθε εμπόδιο, κάθε σειρήνα και κάθε δυσκολία! Μεταφέρω εδώ σημερινό σχόλιο του Candianews, συγχαίρω κι εγώ με τους χιλιάδες αναγνώστες του, που παρακολουθούν καθημερινά καιρό τώρα τη δουλειά του, συγχαίρουμε κι ενθαρρύνουμε το δημοσιογραφικό επιτελείο του. -"Η "εύκολη δημοσιογραφία" του στρογγυλέματος και το Candianews{-, είναι ο τίτλος του σχολίου και σημειώνει:
..."Το Candianews έφερε στο φως την υπόθεση με την απόφαση Ροκαδάκη για την ακύρωση του προστίμου των 87.000 ευρώ του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Χάρη Βαβουρανάκη, εντοπίζοντας τις ευθύνες που υπάρχουν σε ένα θέμα - σκάνδαλο, που απασχολεί την κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες. Την ίδια εκείνη ημέρα κάποιοι έκαναν ό,τι πάντα: γενικές και αόριστες αναφορές, για άγνωστα γεγονότα που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί ή να μην έχουν συμβεί, με πρόσωπα που θα μπορούσαν να υπάρχουν ή να μην υπάρχουν. Δημοσιογραφία, δηλαδή, που υπάρχει αλλά θα μπορούσε και να μην υπάρχει, αφού ελάχιστα χρήσιμη είναι... Είναι η δημοσιογραφία της "γενίκευσης" και του "στρογγυλέματος", των δημοσίων σχέσεων, που θέλει να τα έχει καλά με όλους, είναι πάντα με την εξουσία, όποια εξουσία κι αν είναι αυτή. Κι αν η δική της εξουσία αλλάξει, θα πάει εύκολα με την απέναντι. Είσαι, πχ, με τον Κουράκη, χάνει ο Κουράκης, θα πας με τον Λαμπρινό, εφόσον αυτός είναι η νέα εξουσία. Είσαι με τη συγκυβέρνηση, χάνει η συγκυβέρνηση, πας με τον ΣΥΡΙΖΑ,εφόσον είναι αυτός ο νικητής.
Στο θέμα μας, πάλι, γιατί δεν μπορεί να τα αφήνεις όλα να πέφτουν κάτω. Έγραψε πρώτο το Candianews (αυτό δεν αλλάζει όσο κι αν η γνωστή τακτική εφαρμοστεί κι εδώ κι αλλάξουν ώρες και ημερομηνίες) για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, ακολούθησε η Νέα Κρήτη, έγραψαν άλλα μέσα ενημέρωσης της Κρήτης και της Αθήνας. Ε, τα γενικά και αόριστα δεν μπορούσαν παρά να γίνουν πλέον συγκεκριμένα. Αλλά να λες κι ότι εσύ αποκάλυψες την υπόθεση, εσύ κινητοποίησες τον εισαγγελέα, εσύ, εσύ, εσύ, μοιάζει τόσο φαφλατάδικο. Όταν μάλιστα δεν το λες τόσο για την "πρωτιά" (τί σημασία έχει αυτό;) όσο για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας και δεν ψελλίζεις ανούσια στρογγυλέματα.
Η αναφορά αυτή ας μη θεωρηθεί μόνο επισήμανση για το συγκεκριμένο. Κυρίως ας αναγνωσθεί ως μια δημοσιογραφική διαμαρτυρία για την "εύκολη δημοσιογραφία", αυτή που θέλει να τα έχει καλά με όλους, με κάθε εξουσία, αυτή που είναι "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ"..."...

_____________
http://www.candianews.gr/…/efkoli-dimosiografia-tou-strong…/