σολωμος

σολωμος
......................................................................................"Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη"
...σελίδες των συντακτών της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"...

~

...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - Translate

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ - ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ «Ο αγώνας όσων συμμετέχουν σε στάση πληρωμών σύμφωνα με το σύνταγμα συνεχίζεται. Το κράτος ήδη έχει χάσει 90 δις από ανεξόφλητα χρέη.»

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Έτοιμο το νέο γήπεδο Γυθείου…

    ΛΑΚΩΝΙΑ     

00000000000000

Φωτογραφία Παναγιώτης Κιρκίρης


Το νέο γήπεδο του Γυθείου είναι έτοιμο πλέον με τις τελευταίες λεπτομέρειες να ολοκληρώνονται.

Το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Γυθείου στην περιοχή Σελινίτσα και περιλαμβάνει συνθετικό χλοοτάπητα και κερκίδες 800 θέσεων ενώ θα έχει και στίβο ενώ όπως όλα δείχνουν τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν θα δοθεί για αγώνες.

Το παλαιό γήπεδο θα γίνει πάρκινγκ ανακουφίζοντας την πόλη του Γυθείου.

Ένα έργο χρηματοδοτούμενο από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης…

___________________
http://www.report24.gr/etimo-to-neo-gipedo-githiou.htm

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Στη Λίμνη Πλαστήρα από 23 - 26 Ιουλίου 2015 - 2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ - ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ    


Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής – Παιδικής Χορωδίας θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη απόγευμα 23 έως Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 το μεσημέρι στην πανέμορφη Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα, σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής, το ΑΙΟΛΙΔΕΣ (Καλύβια Πεζούλας), που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και το Ωδείο Καρδίτσας - Κων/νος Ευθυμιάδης.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές Χορωδιών (παιδικών, νεανικών, ωδείων), καθώς και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν σχολική χορωδία. 


Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον καθηγητές μουσικής - διευθυντές χορωδιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή-απογευματινή εργασία και βραδινές συναυλίες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 
1. Τεχνική διεύθυνσης
2. Ρεπερτόριο παιδικής χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία
3. Ερμηνεία
4. Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού 
Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης παιδικής-σχολικής χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση.
Ο Νίκος Ευθυμιάδης, πάνω από 30 χρόνια πρωτοστατεί στη χορωδιακή ζωή της χώρας (και όχι μόνο) διαμέσου Σεμιναρίων Διεύθυνσης, Χορωδιακών Εργαστηρίων, Συναντήσεων και Φεστιβάλ, συναυλιών, μαδριγαλιστικών συνόλων καθώς και μικτών, γυναικείων, παιδικών και σχολικών χορωδιών που διευθύνει.
Ο Νίκος Ευθυμιάδης (master of Arts στη Διεύθυνση) είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νις (Σερβία) και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθώς και Ωδείων. Ειδικός Συνεργάτης-Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας για θέματα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Επίσης, διευθύνει δεκαετίες πολυφωνικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από οκτακόσιες (800) συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α). Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση). Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια διεύθυνσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι μέλος διεθνών κριτικών επιτροπών Φεστιβάλ και Διαγωνισμών Χορωδιών του εξωτερικού και της Ελλάδος. Εκδότης- Διευθυντής του πρωτοποριακού περιοδικού μουσικής εκπαίδευσης, χορωδιακής μουσικής, σύνθεσης και μουσικολογίας ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΙΝΑ (Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ), Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΛΦΩΝ, Κεφαλονιάς κ.λπ.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί έγκαιρα ένα πλούσιο ρεπερτόριο παιδικής χορωδίας, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.
Οι πρόβες θα συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.
Κόστος εγγραφής 120 ευρώ, για τους ενεργά συμμετέχοντες και 50 ευρώ για τους ακροατές του σεμιναρίου. Το ποσό αυτό πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 στον αριθμό λογαριασμού 368/480640-97 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας στην Εθνική Τράπεζα.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και στα τηλέφωνα 24410 / 75440 – 42896 και στο e-mail nke@otenet.gr.